perjantai 25. toukokuuta 2012

Bloggari?

Mikä on bloggaaja? Paremminkin, kuka on bloggaaja? Tai kuka hän tahtoisi itsensä olevan?

Lähdetäänpä alusta. Wikipeedian mukaan "Sana blogi on lainasana englannin kielisestä sanasta blog, joka on typistymä sanasta weblog." Siis nettiloki?

Lokikirjaahan pidetään kauppa- ja sotalaivoissa pakollisena päiväkirjana, johon on jo vuosisatoja merkkailtu sijaintia, suuntimaa ja miehistön jäseniä jonkun luettavaksi esimerkiksi jäävuoreen ajaessa. Huviveneiden loki on pääpiirteittäin samanmoinen, mutta siihen yleensä raapustellaan lisäksi matkalla sattuneita erittäin tärkeitä tapahtumia, kuten Marjatan löytämä sienisato tai pikku Jonnen saama auringonpistos-ripuli-nokkosihottuma.

Tuo kirjanen vastaa arjen päiväkirjaa. Tämäkö on siis minun ajatukseni Nuotin Vieressä -blogista? Henkilökohtainen päiväkirjako?

Varmasti lukijoita kiinnostaisi kuulla peräpukamieni voinnista tai siitä, kuinka se Esko taas työmaalla etuili kahvijonossa ja vei viimeisen maksamakkarasämpylän, vaikkei siitä edes niin kovin pidä, kuin graavilohileivästä, että varmasti ihan minun kiusakseni ja ja ja...... Aivan.

Sanoisin, että yhtäläisyyksiä lokikirjaan löytyy vain laivaston käyttämästä jätelokista, sillä tämä on se paikka, jonne tyhjään henkistä septitankkiani.

Jos perusbloggaaja kirjaa ylös elämänsä tapahtumia, keskityn itse enemmän niihin asioihin, joita ei tosielämässä tapahdu, mutta jotka ylivilkas mielikuvitukseni elvyttää ajatusten tunkiolta henkiin.

Osin asiatekstiä, mikäli sitä alkuunkaan sivulta löytyy, vääristellen ja liioitellen kirjoittaessani sanoisin näiden turhanpäiväisten jorinoiden lähentelevän ennemminkin pakinoita. Päiväkirjamaiseen tyyliin en näe itseäni tänne purkamassa, mutta mielivaltaisesti keksittyä tutkittua faktaa saan kirjoitettua vaikka silmät selkään sidottuina.

Miksi sitten teen tätä? Miksi tuhlaan aikaani kahdentuhannen merkin tekstiin, jonka tähdellisen sanoman saisi tiivistettyä virkkeesen - pariin? Samasta syystä, kuin sinä, armahin lukija, tätä selaat. Koska sinulla ei ole mitään parempaakaan tekemistä.

-Timmy

[tämä kirjoitettiin erittäin tylsistyneessä mielentilassa]

3 kommenttia:

  1. Tämä on kommentti!

    VastaaPoista
  2. Kiitos päiväni epätylsistyttämisestä! Lukemisen jälkeen tunsin oloni heti paljon terävämmäksi, joka näkyy tietty tässä kommentissakin. Ja kiitos ei kiitos voita.

    VastaaPoista